Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαλάτα με μπασμάτι και μυρωδικά
Υλικά
- 1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 κούπα γλυκό κόκκινο κρασί
- 2-3 κρεμ. φρέσκα
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι. μοσχοκάρυδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- Σησαμέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζω το μπασμάτι να βράσει
σύμφωνα με τις οδηγίες. Βάζω
τις σταφίδες μαζί με το κρασί
να μουλιάζουν (όση ώρα βράζει
το ρύζι).
- Μόλις γίνει το
ρύζι, το απλώνω σε ταψί μέχρι
να κρυώσει και μετά το
ξεχωρίζω με πηρούνι και το
βάζω στην πιατέλα που θα
σερβίρω.
- Ψιλοκόβω τα
κρεμμυδάκια και τα ρίχνω στο
ρύζι, σουρώνω τις σταφίδες
και τις προσθέτω κι αυτές.
- Ανακατεύω σ΄ ένα φλυτζάνι
σησαμέλαιο το κύμινο, το
μοσχοκάρυδο και το λεμόνι και
περιχύνω το ρύζι.
- Ανακατεύω
καλά και δοκιμάζω για να δω
αν όλα πάνε καλά στη γεύση
(δεν πρέπει να είναι ούτε
ξινή, ούτε γλυκιά).
Συνοδεύει ψητό αρνί ή
κατσικάκι ή είναι πολύ όμορφη
σαλάτα για μπουφέ.
Νομίζω ότι είναι πέρσικη συνταγή.
Τη συνταγή συνιστά: η Zeta Politi
|
|