Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο φούρνου με κρέμα βασιλικού και σπανάκι
Υλικά
- Κοτόπουλο φιλέτα στήθος
- Αρκετό φρέσκο βασιλικό
- Μια πρέζα θυμάρι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 πράσα
- Μερικά φύλλα σπανάκι
- Μια πρέζα για κάθε φιλέτο από λευκό ξηρό κρασί
- Ενα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι στα φιλέτα και βάζουμε λίγο βασιλικό και λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ετοιμάζουμε ένα αλουμινόχαρτο πλασμένο σαν ταψί και βάζουμε προσεχτικά (να μην τρυπήσει) τα φύλλα από σπανάκι και πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα.
- Ροδελιάζουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά (καθένας μπορεί να
παίξει λίγο αυτοσχεδιάζοντας)και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο βασιλικό (συνήθως είναι καλύτερα να τον βάλουμε σε ολόκληρα φυλλαράκια- δείχνει πιο ωραίο).
- Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο-πακεταρισμένο και το αφήνουμε να σταθεί στο
ψυγείο 2-3 ώρες.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 220 C φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά (3 φιλέτα) συν 5 λεπτά για κάθε φιλέτο περισσότερο.
Σερβίρουμε και καλή ορεξη.
Παραλλαγή της γνωστής μεθόδου αλουμινόχαρτο-κοτόπουλο στο φούρνο
Τη συνταγή συνιστά: ο Δημήτρης Αποστολίδης (δικής του εμπνεύσεως)
|
|