www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μανιταρόπιτα νηστίσιμη


Υλικά

  • Για το φύλλο:
    • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 φλιτζάνι λάδι
    • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
    • 2 κουταλιές ξύδι (ή τσίπουρο, ρακή κλπ)
  • Για την γέμιση:
    • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ιδιαίτερα το πράσινο)
    • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ή 1 μικρή)
    • 1 ντομάτα (ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
    • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (τα πιο χοντρά κομμάτια τα ψιλοκόβουμε)
    • 1 φλιτζάνι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
    • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
    • 1 κουταλιά σουσάμι
    • 1 κουταλιά σόγια σώς
    • 2-3 κουταλιές σιμιγδάλι (ή κουάκερ)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Κύμινο
    • Μοσχοκάρυδο
    • Λίγο κόκκινο πιπέρι
    • Λίγο λάδι
    • Προαιρετικά: 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα και περισσότερο λάδι



Ετοιμασία

  1. Ξεκινάμε από την παρασκευή ζύμης για φύλλο που θα μείνει να "ξεκουραστεί" πάνω από μισή ώρα.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για νερό το ζουμί από τα μανιτάρια. Επίσης μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη από την προηγούμενη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ζελατίνα ή poly-bag.
  3. Οταν θα έλθει ή ώρα, χωρίσουμε την ζύμη σε 4 άνισα κομμάτια 2 μεγάλα 2 μικρά για να ανοίξουμε το φύλλο.
  4. Κόβουμε στη συνέχεια, τα κρεμμύδια σε φετάκια και τεμαχίζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σε τεφάλ σκεύος (σωτέζα, κατσαρόλα, βαθύ τηγάνι) ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε το κύμινο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, τη σόγια-σώς και γυρίζουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά τη ντομάτα και τελευταία τα μανιτάρια.
  7. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα μοσχοκάρυδο, με το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Τελευταία προσθέτουμε τον ανηθομαϊντανό και -προαιρετικά- τις σταφίδες.
  9. Ανοίγουμε φύλλο χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι (ή corn flower). (Το κάτω-κάτω φύλλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο από το καλά λαδωμένο ταψί, ώστε γυρίζοντάς το να διπλωθεί σε κόθρο).
  10. Λαδώνουμε το φύλλο με πινέλο και ανοίγουμε ένα μικρότερο και το στρώνουμε πάνω από αυτό.
  11. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ισομερώς.
  12. Ανοίγουμε στη συνέχεια δύο ακόμη φύλλα και γυρίζουμε τέλος το κάτω, όπως είπαμε σε κόθρο.
  13. Χτυπάμε αρκετό λάδι (όσο δε βάλαμε μέσα στη γέμιση)με λίγο από το υγρό της κονσέρβας και 2 σταγόνες σόγια –σώς ώστε να γαλακτοποιηθούν, (έως ¾ από το φλιτζάνι όλα μαζί) και το αδειάζουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.
  14. Χαράσσουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 150 βαθμ. έως ότου ροδίσει το φύλλο (περίπου για ¾ της ώρας).
  16. Προαιρετικά, αν θέλουμε, αλείφουμε τη ζεστή επιφάνεια της πίττας όπως θα βγει από το φούρνο με 1 κουταλιά μέλι διαλυμένο σε 1/2 κουταλιά νερό.

Τη συνταγή συνιστά: η Lilly (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.