Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βελουτέ κάστανου
Υλικά
- 500 gr. ωραία κάστανα
- 75 gr. βούτυρο
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή 2 λίτρα νερό και τα λαχανικά με τα οποία θα φτιάχνατε το ζωμό)
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 200 gr. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα κάστανα ώσπου να μαλακώσουν αρκετά και να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε.
- Αφαιρούμε και τις δύο φλούδες, και τα βάζουμε να βράσουν σε 2 λίτρα νερό με λαχανικά και μυρωδικά (τους πάει εξαιρετικά το σέλερυ και το πράσο, μην ξεχάσετε το μπουκέ γκαρνί) δεμένα σε τουλπάνι ή δύο λίτρα ζωμό λαχανικών. Μαζί με τα κάστανα βάζουμε στην κατσαρόλα και το ψωμί.
- Φέρνουμε την κατσαρόλα σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κι αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 40 λεπτά, μισοσκεπασμένη.
- Οταν είναι έτοιμη η σούπα, αφαιρούμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα, και
περνάμε τη σούπα από σίτα (αν υπάρχουν στερεά κομμάτια τα πιέζουμε με κουτάλι για να περάσουν από τη σίτα).
- Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά να δέσουν και να ομογενοποιηθεί η σούπα.
- Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή και τη συνοδεύουμε με κρουτόν που φτιάχνουμε με βούτυρο.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|