Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαλάτα με stilton και αχλάδια
Υλικά
- Θα χρειαστούμε ανάμεικτα φύλλα πράσινης και κόκκινης σαλάτας.
- 100 γρ. stilton
- 1 μεγάλο καφέ αχλάδι (δεν θυμάμαι τη ράτσα) ώριμο αλλά σφιχτό
- 10 γρ. καρύδια
- Για την βιναιγκρέτ:
- 3 κουταλιές μηλόξιδο
- 1 κουταλιά κιρς
- 1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα κόβουμε με τα δάχτυλα σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε την μισή βιναιγκρέτ.
- Τρίβουμε το stilton σε τρίμματα όχι πολύ μικρά και τα σκορπίζουμε πάνω στη σαλάτα.
- Καβουρδίζουμε πολύ ελαφρά τα καρύδια, τα χονδροκόβουμε και τα σκορπίζουμε πάνω στη σαλάτα.
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο dressing.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|