Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με μανιτάρια και ινδικό ρύζι
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- Μανιτάρια ψυγείου
- Κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμυδάκι
- Φρέσκο μαϊντανό
- Ρύζι μπασμάτι
- Μαύρες σταφίδες
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε καλά τα φιλέτα με το κρεμμύδι (ολόκληρο), αλάτι και πιπέρι.
- Αφού ετοιμαστούν, σουρώνουμε αφήνοντας στη κατσαρόλα τα φιλέτα και λίγο από το ζουμί τους. (Το υπόλοιπο δεν το πετάμε).
- Κόβουμε το σκόρδο και τη ντομάτα σε κύβους και σοτάρουμε για λίγο.
- Βάζουμε μπόλικα κόκκινο πιπέρι και κάρυ γυρίζοντας ταυτόχρονα συνεχώς τα φιλέτα για να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε και τα μανιτάρια ολόκληρα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά περίπου.
- Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι για 11 λεπτά μαζί με τις σταφίδες και χωρίς καθόλου βούτυρο ή αλάτι.
Σερβίρουμε στη μέση του πιάτου το φιλέτο και γύρω-γύρω το ρύζι.
Τη συνταγή συνιστά: ο/η titamou (δικής της εμπνεύσεως)
|
|