Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρακάς με αμύγδαλα
Υλικά
- 800 γρ. αρακά (1.300 γρ. περίπου ακαθάριστο)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές λάδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 12 αμύγδαλα κομμένα και καβουρδισμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Μισοβράζουμε το αρακά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε τον αρακά, μία κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει.
- Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο (να έχει πιει το νερό), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αμύγδαλα, το πιπέρι (αλάτι αν χρειάζεται), ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
|
|