Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι μπασμάτι με γαρίδες και κάρυ
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες (3-4 στη μερίδα)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1-2 κουταλάκια κάρυ
- Λίγο κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ανηθο ψιλοκομμένο
- Για το ρύζι:
- Ρύζι μπασμάτι
- Λίγο λάδι
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Ανηθο
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες (μόλις να αλλάξουν χρώμα).
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
- Το ρύζι μπασμάτι το ξεπλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό με αλάτι για 3-4 ή και 5 φορές ανά 10 λεπτά, το βράζουμε για 5 λεπτά ακριβώς σε άφθονο καυτό νερό και το σουρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, το σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|