Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Mανιτάρια α λα Γκιγιώμ Απολλιναίρ
Υλικά
- 2 κιλά αμανίτες καισαρικούς
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο
- 2 πρέζες θυμάρι τριμμένο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- Χυμό 2 λεμονιών
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκους
|
|
Ετοιμασία
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με καθαρό πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις αχνίσει ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το θυμάρι και τα σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να ρεντουίρει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά μόνα τους ή ως συνοδευτικό κρέατος ή και κρύα μέσα στο ζουμί τους.
Οι καισαρικοί αμανίτες είναι μανιτάρια με βαθύ πορτοκαλί χρώμα, που ευδοκιμούν και στην Ελλάδα. Εμφανίζονται το φθινόπωρο, από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, σε μέρες με ηλιοφάνεια μετά από βροχή. Τα μέρη που αγαπούν είναι τα δάση πλατύφυλλων και κυρίως οι καστανεώνες. Από τα πλέον εκλεκτά μανιτάρια.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|