Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αγριοπρόβατο με ξινολάπαθα και γιαούρτι
Υλικά
- 2 κιλά κρέας από αγριοπρόβατο κομμένο σε μερίδες
- 3 λίτρα κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ξύδι από κρασί
- 1 κιλό ξινολάπαθα χοντροκομμένα
- 500 γραμ. γιαούρτι
- Αλάτι
- Πιπέρι χοντροκομμένο
- Λάδι
- Διάφορα αρωματικά
|
|
Προετοιμασία
Το αγριοπρόβατο έχει γεύση νόστιμη, κάτι μεταξύ αρνιού και προβατίνας, αλλά με περισσότερο λίπος έξω από το κρέας. Γι αυτό μόλις το κόψουμε, θα το βάλουμε να μαρινάρει 24 ώρες σε κρασί με ξύδι και αρωματικά (2 φύλλα δάφνης, κοτσάνια σέλινου, 2 καρότα φέτες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, κλαδάκια θυμάρι, κόκκους πιπεριού) αφού αφαιρέσουμε λίγο λίπος.
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει στην μαρινάδα.
- Μετά τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα ξινολάπαθα και από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι (ελάχιστο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ροδίσει το γιαούρτι.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|