 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουρές σπανάκι
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/3 της κούπας γάλα
- 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι
- Ασπρο πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
- Μόλις γίνει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό για μια ώρα περίπου.
- Παίρνουμε με το χέρι μας λίγο-λίγο σπανάκι, το σφίγγουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα νερά και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε σιγανή φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το γάλα καυτό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
|
|