 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουρές φασολιών
Υλικά
- 1 κιλό φασόλια γίγαντες
- 2 κούπες γάλα
- 1 μικρό πακέτο φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από το βράδυ σε ένα σκεύος με νερό για να μουσκέψουν.
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από την μηχανή του πουρέ ενώ ακόμα είναι ζεστά.
- Σε μια κατσαρόλα (σε χαμηλή φωτιά) ρίχνουμε τον πουρέ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο), ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα με την κουτάλα και μόλις λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ο πουρές σερβίρεται ζεστός και συνοδεύει θαυμάσια μπριζόλες, εσκαλόπ και μπιφτέκια.
Συνοδεύει: Ψητό κρέας
|
|