Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες με μπέικον (της Eλπίδας)
Υλικά
- 8 μεγάλες πατάτες
- 250 γρ. μπέικον
- 250 κρέμα γάλακτος
- 350 γρ. τυρί τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε σε μία κατσαρόλα ελαφρά τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά (χωρίς λάδι), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα..
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε το φαγητό μας για μισή ώρα περίπου στους 180° C.
Τη συνταγή συνιστά: η Eλπίδα Περγαντη
|
|