Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι με μέντα
Υλικά
- 1/2 κιλό αρνί (ψαχνό) κομμένο σε κύβους
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χονδρές ροδέλες
- 4 καρότα κομμένα σε φέτες
- 9 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κούπες κοτόζουμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ζάχαρη
- 1 κουταλιά φρέσκια ψιλοκομμένη μέντα ή 1 κουταλάκι ξερή
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά, την μέντα, το κοτόζουμο, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
- Βάζουμε το κρέας με τα λαχανικά σε ένα σκεύος, προσθέτουμε τις πατάτες πάνω από το κρέας, τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
|
|