Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λουκουμάδες από κρεμμύδια με καυτερή σάλτσα
Υλικά
- Για τον χυλό:
- Σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 250 γρ. ντοματάκια
- 2 κουταλάκια γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- Λάδι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζέ -Ερυθρός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά για τον χυλό και προσθέτουμε περίπου 10 κουταλιές της σούπας νερό ώστε να γίνει το μίγμα μας ένας πηχτός χυλός.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 5 λεπτά περίπου.
- Σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι, την πιπεριά και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να πήξει η σάλτσα μας).
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο τον χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε τους λουκουμάδες κρεμμυδιών και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Οταν τελειώσουμε το τηγάνισμα σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς και την σάλτσα σε διαφορετικό σκεύος.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|