Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ιμάμ μπαιλντί
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 κιλού ντομάτες ψιλοκομμένες
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Προαιρετικά μπεσαμέλ ή φέτες κασέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σχίζουμε κατά μήκος προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω ούτε μέχρι τις άκρες.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί (προαιρετικά τις σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ ή τις φέτες το κασέρι).
- Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
|
|