Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καλαμαράκια με ντομάτα
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
- 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελάχιστο λεμόνι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Ρετσίνα
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.
- Τα αφήνετε σκεπασμένα με το καπάκι να βράσουν για 50-55 λεπτά. Προσέξτε να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Κατεβάζετε το φαγητό, μόλις πήξει η σάλτσα.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Φυλακτή Παπαμιχελάκη
|
|