Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαρίδες μα σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, χοντρές
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος -Ροζέ ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε τις ξυσμένες ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη για να δέσει η σάλτσα.
- Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ωστόσο βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
- Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μπορείτε να τις σερβίρετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Φυλακτή Παπαμιχελάκη
|
|