Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι λαδορίγανη
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί (στήθος)
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε την ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και το λάδι.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν περάσει λίγη ώρα προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό.
- Καθώς το φαγητό ψήνεται με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το ζουμί πάνω στο κρέας.
- Σερβίρεται ζεστό με τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλισμένες με κεφαλοτύρι.
|
|