Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Risotto με provola και σαμπάνια
Υλικά
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ρύζι για ριζότο
- 1 ποτήρι σαμπάνια (ή κρασί λευκό σαμπανιζέ)
- 100 γρ. περίπου provola (τυρί καπνιστό τύπου μετσοβόνε) κομμένο σε κύβους
- Λίγο βούτυρο
- 1 κύβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την σαμπάνια.
- Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό αντί 4,5 (αναλογία 1 ρύζι, 3 νερό) επειδή βάλαμε την σαμπάνια.
- Ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- 10 λεπτά πριν το τερματισμό του βρασμού ρίχνουμε και τα κομματάκια της πρόβολας και ανακατεύουμε.
- Ετοιμο..!!!
Σημείωση: Το ριζότο είναι πιο κρεμώδες από το πιλάφι γι'αυτό σβήνουμε την φωτιά πριν το ριζότο έχει πιει όλα τα υγρά του.
Τη συνταγή συνιστά: η Antigone
|
|