Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαλάτα νισουάζ
Υλικά
- Για την σαλάτα:
- 200 γρ. τόνος (κονσέρβα)κομμένος σε κομματάκια
- 50 γρ. φιλέτα αντσούγιας
- 230 γρ. ντομάτες σε φέτες
- 130 γρ. φασολάκια (τσαουλιά) βρασμένα
- 1 μικρό μαρούλι
- 4 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα
- Μερικές μαύρες ελιές
- 2 κουταλάκια κάπαρη
- 1 κουταλιά αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη)
- Για την σάλτσα:
|
|
Ετοιμασία
- Σάλτσα: Χτυπήστε όλα τα υλικά της σάλτσας στο σέικερ.
- Σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού και από πάνω βάζουμε τα αυγά, τον τόνο, τις ντομάτες, τα φασολάκια και τα πασπαλίζουμε με τα αρωματικά χόρτα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις αντσούγιες, τις ελιές και την κάπαρη.
- Περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
|
|