Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αβοκάντο γεμιστά με ελιές Καλαμών
Υλικά
- Δυο αβοκάντο
- 50 γραμμάρια καβουρδισμένα κουκουνάρια
- Χυμό λεμονιού
- Το ξύσμα από ένα lime
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μπόλικο μαΪντανό
- Μερικά κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
- Κάμποσες ελιές Καλαμών
- Μια κουταλίτσα σπόροι κύμινου
- Μια κουταλίστα σπόροι κόλιανδρου
- Κόκκοι πράσινου πιπεριού
- Αλάτι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Σπάμε τις ελιές μια-μια, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόβουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
- Τρίβουμε τα 2/3 της ποσότητας του κουκουναριού.
- Στο γουδί της κουζίνας βάζουμε τους κόκκους των μπαχαρικών και λίγο χοντρό
αλάτι και τα κτυπάμε ελαφρά ώστε να σπάσουν οι σπόροι και να βγουν τα αρώματά τους.
- Ανοίγουμε στη μέση τα αβοκάντο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα τους. Περιχύνουμε αμέσως τη σάρκα με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
- Μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση βάζουμε το κουκούτσι μέσα στα αβοκάντο και τα
ξανακλείνουμε ώστε να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα των αβοκάντο, το τριμμένο κουκουνάρι, τα μπαχαρικά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του Lime, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τις ελιές.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε όσο λάδι χρειάζεται για να κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση, διορθώνουμε.
- Τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα, ανοίγουμε τα αβοκάντο και γεμίζουμε τη
βαρκούλα με το μείγμα.
- Γαρνίρουμε με τα περισσευούμενα καβουρδισμένα κουκουνάρια και το ξύσμα πορτοκαλιού και Lime.
Σερβίρουμε το κάθε αβοκάντο σε μεγάλο πιάτο βάζοντάς δίπλα του μικρές φετούλες
ψωμιού καλά ψημένου στο γκριλ και στολίζοντας το πιάτο με τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|