Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζόγαλο με ροδάκινα
Υλικά
- 75 γρ. ρύζι
- 1/2 λίτρο γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κουτί ροδάκινο κομπόστα
- Πολύ λίγο αλάτι
- Βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε καλά) , το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την βανίλια.
- Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το στραγγισμένο ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλα να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα (35 λεπτά περίπου).
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.
- Αφήνουμε τα ροδάκινα κομπόστα να στραγγίσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε προσεκτικά πρώτα την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και μετά τα ροδάκινα.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ (ή αν θέλουμε σε ένα μεγάλο), γαρνίρουμε με κομματάκια ροδάκινου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
|
|