Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά για 2
Υλικά
- 1/2 ανανά φρέσκο ψιλοκομμένο
- 12 γαρίδες αποφλοιωμένες
- 1 κουταλιά ηλιέλαιο
- 20 γρ. αρακά
- 20 γρ. μανιτάρια
- 20 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. ρύζι ατμού, κρύο
- 2 αβγά
|
|
Προετοιμασία
Ετοιμάζουμε το ρύζι πολύ νωρίτερα ή από την προηγούμενη γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα το τηγανίσουμε.
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε γουόκ (ή σε αντικολλητικό τηγάνι) το ζεσταίνουμε καλά, μισοψήνουμε τις γαρίδες και τις βγάζουμε.
- Σκουπίζουμε το γουόκ, το ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε και όταν γίνουν σαν μισοψημένη ομελέτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τέλος τις γαρίδες.
- Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα τα υλικά. Οταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε μερικές φορές να ψηθεί ελαφρά (προσθέτουμε πάντα τον ανανά τελευταίο γιατί δεν πρέπει να παραψηθεί).
- Σερβίρουμε μέσα στη φλούδα του μισού ανανά.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|