Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαριδοσαλάτα με σταφύλια και πεπόνι
Υλικά
- Σαλάτα:
- 200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 150 γρ. άσπρα σταφύλια
- 1/2 πεπόνι κομμένο σε μικρούς κύβους
- Μερικά φύλλα σέλινο
- Dressing:
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- Γαρνίρισμα:
- Μία ρίζα αντιδιού ή μερικά φύλλα μαρουλιού.
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα σταφύλια, τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε τα σταφύλια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις γαρίδες, το πεπόνι και το σέλινο.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη σάλτσα και την ρίχνουμε πάνω από των σαλάτα.
- Στρώνουμε με τα φύλλα αντιδιού ή μαρουλιού μια σαλατιέρα, βάζουμε μέσα την σαλάτα και στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και 3 ολόκληρες γαρίδες.
|
|