Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με σοκολάτα και χουρμάδες
Υλικά
- 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πηχτή
- 3 ασπράδια αυγών
|
|
Ετοιμασία
- Αλείφουμε με βούτυρο την βάση μιας φόρμας (κατά προτίμηση με αφαιρούμενη βάση), στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βουτυρώνουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την τριμμένη σοκολάτα και τους χουρμάδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την στρώνουμε πάνω από το κέικ.
- Στολίζουμε το γλυκό μας με τριμμένη σοκολάτα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και κερασάκια.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.
|
|