Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μήλα τηγανητά
Υλικά
- 5-6 σκληρά μήλα(Στάρκιν)
- 1/2 φλιτζάνι ούζο ή τσίπουρο ή ανάλογο οινοπνευματώδες
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροκάλαμου(σκούρα) ή, αν δεν έχετε, λευκή
- Λάδι έξτρα παρθένο για το τηγάνισμα
- Για το κουρκούτι:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά ζάχαρη (από το 1/2 φλιτζάνι πιο πάνω)
- Λίγο αλάτι
- 1/2 ποτήρι μπύρα (σχεδόν μισό κουτάκι)
- 2 αυγά
- 50 γραμμάρια λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κεντρικό τμήμα με τα κουκούτσια με το ειδικό κυλινδρικό εργαλείο ή όποιον άλλο τρόπο μπορούμε.
- Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε πιατέλα όπου τα βρέχουμε με το ούζο.
- Τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
- Κάνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας την ζάχαρη το αλεύρι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, την μπύρα και λίγο από το λάδι, δουλεύοντας με το χτυπητήρι ή το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και βουτώντας τα μήλα στο κουρκούτι, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε σε μια πετσέτα ή κουζινόχαρτο για να στραγγίσει το λάδι.
Σερβίρονται (αν προλάβετε) σε πιατέλα, πασπαλισμένα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τρώγονται ζεστά (αλλά και κρύα καλά είναι)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Αν η πυκνότητα του κουρκουτιού δεν σας ικανοποιεί, προσθέστε αλεύρι ή μπύρα αναλόγως.
Η συνταγή, "βελτιωμένη και επηυξημένη" σύμφωνα με τα "μοντέρνα" εξαρτήματα και υλικά, είναι της γιαγιάς μου της Δήμητρας, εκ Κωνσταντινουπόλεως προερχομένης.
Τη συνταγή συνιστά: ο Σταύρος Μ.
|
|