Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σοκολατόπιτα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνη σοκολάτα τριμμένη
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- Ζάχαρη άχνη ή μερέντα
|
|
Ετοιμασία
- Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε την σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μίγμα την μισή.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μερέντα.
Τη συνταγή συνιστά: η ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μ.
|
|