Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικη σούπα
Υλικά
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 350 γρ. γλυκό καλαμπόκι
- 250 γρ. καβουρόψιχα και γαρίδες καθαρισμένες
- 3 κουταλιές σημασέλαιο
- 1 κλωνί σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε ρόμβους
- 1 λίτρο καυτό νερό με 2 κύβους λαχανικών
- 150 γρ. noodles
- 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- Φύλλα σέλινου ή κόλιαντρου
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το καρότο, το σέλινο και την πιπεριά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά και βράζουμε για άλλα 3' σε σιγανή φωτιά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα και βράζουμε για 2'-3' ακόμη.
- Μόλις η σούπα μας είναι έτοιμη γαρνίρουμε με φύλλα σέλινου ή φρέσκου κόλιαντρου.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|