Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Cake σοκολάτα με γλάσο σοκολάτα
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι baking power
- 1-2 βανίλιες
- 1 βιτάμ πακέτο (250 γρ.)
- 3 κουβερτούρες
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν).
- Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη ταχύτητα του mixer και προσθέτουμε τις 2 κουβερτούρες (που έχουμε κομματιάσει και λιώσει), τα 3/4 του βουτύρου (επίσης λιωμένο), τις βανίλιες, το baking power και το αλεύρι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο λιγότερο μπορούμε ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά αλλά να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά (όσο γίνεται).
- Ρίχνουμε το μείγμα σε κλασσική φόρμα του cake αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Για το γλάσο: Λιώνουμε και ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1/4 του πακέτου)
και 1 κουβερτούρα και περιχύνουμε το cake (εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι της σούπας) με οικονομία στην αρχή για να μας φτάσει και όταν το γλασάρουμε όλο
περιχύνουμε με το υπόλοιπο όλο τα cake.
Καλή επιτυχία. Περιμένω τα σχόλιά σας όταν το δοκιμάσετε.
Τη συνταγή συνιστά: η Χριστίνα Κ
|
|