Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αγγλικό κέικ με κεράσια
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη
- Βανίλια
- 1 κουταλιά ρούμι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
- 150 γρ. σταφίδα ξανθή σουλτανίνα
- 150 γρ. κεράσια
- 75 γρ. ψιλοκομμένα κόντιτα λεμονιού
- 2 κουταλιές λικέρ κεράσι
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και προσθέτουμε το ρούμι, το αλάτι και τα αυγά.
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο βούτυρο, ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε αδιάκοπα.
- Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Κόβουμε στη μέση τα πλυμένα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Αναμιγνύουμε τα κεράσια με τις σταφίδες και τα κόντιτα, τα περιχύνουμε με το λικέρ, τα προσθέτουμε στην ζύμη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ντύνουμε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με αδιάβροχο χαρτί και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη του κέικ.
- Ψήστε το κέικ για 60 λεπτά περίπου στον φούρνο και σε θερμοκρασία 165-185 °C.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα κεράσια με κόντιτα πορτοκάλι.
Αγγλική συνταγή μιας φίλης από ένα ταξίδι στην Αγγλία.
Τη συνταγή συνιστά: η Νότα
|
|