Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βιεννέζικα μπισκότα σοκολάτας
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
- 2 κουταλιές κακάο
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/3 του φλιτζανιού κορνφλαουρ
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- Ζάχαρη άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη και μόλις γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα προσθέτουμε την βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής (με ελικοειδές στόμιο) με το μίγμα μας και κάνουμε ελικοειδή σχήματα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε μέτριο φούρνο για 12-15 λεπτά
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και βουτάμε την άκρη τους στην λιωμένη σοκολάτα, αφήνουμε να δέσει η σοκολάτα και πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή επιτυχία.
NAME:
Τη συνταγή συνιστά: η Γιαβαση Ελενη
|
|