Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παντζάρια σαλάτα
Υλικά
- 2 κιλά παντζάρια
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Λάδι
- Ξύδι
|
|
Ετοιμασία
- Ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τα χόρτα και τα πλένουμε καλά.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι, βράζουμε τα χόρτα, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Στο ίδιο νερό βράζουμε τα κεφάλια μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε πάνω από τα χόρτα.
- Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα μας.
|
|