Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο Ταϊλάνδης
Υλικά
- 650 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε στενόμακρα κομμάτια
- 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (2,5 εκ. περίπου) τριμμένη
- 4 κουταλιές πάστα με βάση το κάρυ (όχι πολύ καυτερή)
- 1 1/3 της κούπας γάλα καρύδας
- 1 φλιτζανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 κουταλιές σόγια σως (ελαφριά)
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου τριμμένα (φρέσκα ή αποξηραμένα)
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας με την σώγια σως και την πιπερόριζα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφού σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε σε μία πιατέλα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την πάστα κάρρυ και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας με ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|