Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
The King`s Cake
Υλικά
- 8 κούπες αλεύρι πολυτελείας
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 2 κούπες γάλα
- 15 γρ. (περ. 4 1/2 κ.γ.) μαγιά
- 2 κουταλάκι αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σχηματίστε ένα βουναλάκι με τις 6 κούπες αλεύρι, κάντε στη μέση μια τρύπα και ρίξτε τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό.
- Συνεχίστε ανακατεύοντας με το ένα χέρι ενώ με το άλλο προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα που πρέπει να είναι χλιαρό (όχι περισσότερο από 37 βαθμούς).
- Προσθέστε τα 6 αυγά που τα έχετε από πριν χτυπήσει πολύ ελαφρά με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ζυμώστε για λίγη ώρα πολύ απαλά προσθέτοντας επιπλέον αυγά αν η ζύμη είναι σφιχτή.
- Αφήστε να σταθεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 6 ώρες ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Οταν η ζύμη διπλασιαστεί προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι στο οποίο θα έχετε προσθέσει το αλάτι και ζυμώστε ελαφρά τη ζύμη διπλώνοντάς την έως τρεις φορές.
- Αφήστε τη να σταθεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα σκεπασμένη, για να φουσκώσει και βγάλτε την από τη λεκάνη,
- Δουλέψτε την λίγο ακόμα πολύ ελαφρά και πλάστε την σε ένα μεγάλο και λεπτό μπαστούνι.
- Κόψτε το στα δύο και τα δύο νέα μπαστούνια, στρίψτε τα μεταξύ τους να μοιάζουν με κοτσίδα και γυρίστε την κοτσίδα σε κουλούρα. Αφήστε την να φουσκώσει για μία ώρα ακόμη.
- Τοποθετείστε την σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και αλείψτε την με 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό για να γυαλίσει.
- Ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς η σε θερμοκρασία λίγο χαμηλότερη από αυτήν που ψήνετε το ψωμί στο φούρνο σας.
- Οταν βγει από τον φούρνο περιχύστε την με λευκό γλάσσο και στολίστε την με μωβ, πράσινα και κίτρινα ζαχαρωτά εναλλάσσοντας τα χρώματα μεταξύ τους
Υπάρχουν πολλές συνταγές για King's Cake, με μικρές διαφορές μεταξύ τους, αυτή που σας δίνω είναι από το 1901, από το "The Picayune Creole Cookbook".
Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου
|
|