Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Apple Crumble
Υλικά
- 6 μήλα
- Xυμός μισού λεμονιού
- Λίγο νερό (1 ποτηράκι ούζου)
- Ζάχαρη (περίπου δύο κουταλάκια ανά μήλο) ή μέλι
- 1 κουταλάκι κανελλογαρύφαλλο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Για το crumble:
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
- Προαιρετικά: σταφίδες, καρύδια
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια.
- Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με το λεμόνι, τη ζάχαρη, το νερό και το κανελλογαρύφαλλο μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το crumble μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα.
- Βάζουμε τα μήλα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι, πασπαλίζουμε τα ψίχουλα του crumble και ψήνουμε για 20-30', μέχρι να ροδοκοκκινήσει το crumble.
- Σερβίρουμε (με το κουτάλι) και πασπαλίζουμε με άχνη ή κανέλα και με συνοδεία παγωτού.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|