Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Brownies (μπράουνις) της Κάλλης
Υλικά
- Μισή κούπα βούτυρο
- 6-8 κουταλιές ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές κακάο
- 1 ποτήρι γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια, το γάλα, την μπέικιν και στο τέλος τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια με το σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα μας ανακατεύοντας συνέχεια (θα έχουμε ένα ομοιογενές, παχύρρευστο μείγμα).
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (ή αντικολλητικό αβουτύρωτο), απλώνουμε το μείγμα (να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστά) και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, ή μέχρι να έχει ψηθεί από πάνω και κάτω η ζύμη, αλλά να μένει ακόμα λίγο μαλακή στο εσωτερικό.
- Κόβουμε το γλυκό αφού κρυώσει σε τετράγωνα κομμάτια.
-Προαιρετικά (όταν θα έχει κρυώσει και πριν το κόψουμε, φυσικά) απλώνουμε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.
-Συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό ή λίγη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη
σοκολάτα.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|