Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Cherry scones (γλυκά ψωμάκια με κεράσι)
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
- Ελάχιστο αλάτι
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια
- 75-100 γρ. κερασάκια γλασέ
- 1 αυγό
- 50 ml γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο τρίβοντάς το με τα δάχτυλα ώστε να σχηματίζουμε μικρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τα κερασάκια ψιλοκομμένα και το αυγό χτυπημένο και το γάλα.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8-10 μπαλίτσες (μέγεθος αυγού περίπου), απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (ή χαρτί ψησίματος), αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C και κάτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κλασσικό συνοδευτικό για το παραδοσιακό απογευματινό τσάι των Αγγλων. Σερβίρονται ζεστά, με βούτυρο και μαρμελάδα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|