Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζόπιτα με κρασί
Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. ρυζάλευρο
- 1/2 κούπα γλυκό κρασί
- 5 αυγά
- Λίγο αλεύρι
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, τους προσθέτουμε στο βούτυρο σιγά-σιγά, ρίχνουμε το κρασί και τα αμύγδαλα, δουλεύουμε για λίγο τα υλικά μας και στην συνέχεια το ρυζάλευρο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, τα ρίχνουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
|
|