Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλόπιτα Ηπείρου
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 350 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
- 3 τριμμένες φρυγανιές
- 300 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1 γεμάτο κουταλάκι μπαίκιν
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/4 της κούπας κονιάκ ή λικέρ GRAND MARNIER, AMARETTO
- Λίγο αλάτι
- Για το σιρόπι:
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για λίγη ώρα (μέχρι να δέσει το σιρόπι).
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Διαλύουμε το μπαίκιν στο ποτό, το προσθέτουμε στην ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στην ζύμη μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με ελατήριο και ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 C (μόνο από κάτω) για 40 λεπτά περίπου.
Περιχύνουμε με το σιρόπι (που έχει κρυώσει) το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.
Περιμένουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.
|
|