Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αμυγδαλόπιτα Μ. Ασίας
Υλικά
- 18 αυγά
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό σιμιγδάλι
- 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροκομμένα
- Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Λίγο χυμό λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν αλοιφή.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
- Προσθέτουμε στην λεκάνη το σιμιγδάλι, την μαρέγκα (με προσοχή) και τα αμύγδαλα και δουλεύουμε συνεχώς το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο γλυκό (που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει), σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
|
|