Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αποξηραμένα φρούτα με σάλτσα αχλαδιών
Υλικά
- 500 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (ανάμεικτα)
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια ανθόνερο με άρωμα πορτοκαλιού
- Για την σάλτσα:
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 120 γρ. ξανθιά ζάχαρη
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 3 ώριμα αχλάδια κομμένα σε φετούλες
- 50 γρ. καρύδια κομμένα στα δύο
|
|
Ετοιμασία
- Προσθέτουμε στον χυμό του πορτοκαλιού το ανθόνερο και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος όπου έχουμε βάλει τα φρούτα.
- Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε τα φρούτα να μαλακώσουν για 2-2 1/2 ώρες ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Οταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τα μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
- Για την σάλτσα: Βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε τα αχλάδια και τα καρύδια. Γυρίζουμε τα αχλάδια και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Μόλις η σάλτσα γίνει χλιαρή περιχύνουμε τα φρούτα.
|
|