Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 5 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Λίγο πιπέρι
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη φρυγανιά
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα εξής υλικά: φέτα, γιαούρτι, αυγά, γάλα, λίγο ελαιόλαδο
και το πιπεράκι
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πυρέξ ή στο ταψάκι μας (όχι μεγάλο ταψί) και
πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά
Ρ
- ίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένη φρυγανιά
- Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 40` (εξαρτάται από
τον φούρνο μας. Η πίτα πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει).
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: η Ευχούλα
|
|