Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: ΜΑΝΤΩ 21 / 10 / 2004
ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΛΙΑ, ΧΑΛΑΣΑ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΥ, ΕΝΑ ΣΩΡΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ, ΜΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΌ
ΤΟ INTERNET ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΗΓΕ ΌΛΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΗ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ
ΧΡΉΜΑ ΕΤΣΙ ΑΣΚΟΠΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΗΘΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.....
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: MARA 21 / 10 / 2004
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΝΤΩ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η
ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΚΑΤΑΛΗΞΗ (ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ).
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΨΕΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΣΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ.....
ΦΙΛΙΚΑ
ΜΑΡΑ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: imam(a)baildi(se) 30 / 10 / 2004
Η συνταγή φαίνεται εξαρχής λάθος βλέποντας μόνο τις αναλογίες
των υλικών.
Στο σταφιδόψωμο εξάλλου δεν βάζουμε αυγά και λάδι, ή βάζουμε
λίγο πχ 1-2 κουταλιές σούπας.
Τέλος, εγώ βάζω μαγιά και όχι baking.
Και τις σταφίδες τις βράζω λιγάκι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: mado 2 / 11 / 2004
Καλησπέρα, εγώ από ότι κατάλαβες είμαι η παθούσα με το
σταφιδόψωμο μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις την συνταγούλα
σου για το σταφιδόψωμο...
Σε ευχαριστώ πολύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: ima(a)bailid(se) 2 / 11 / 2004
Υλικά
1. Μισά πακετάκι μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (προτιμώ το
πρώτο)
2. Μισή κούπα γάλα χλιαρό προς ζεστό
3. Μισή κούπα χλιαρό νερό
4. Τρείς κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5. 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο
6. Μία κούπα ζάχαρη - αν τα θες λιγότερο γλυκά μειώνεις την
ποσότητα και αντιστρόφως
7. 200 γρ σταφίδες (αν θες βάζεις και περισσότερες) - εγώ τις
βράζω σε νερό και κονιάκ για 5 λεπτά να φουσκώσουν και αφού
κρυώσουν τις βάζω στο μείγμα.
8. Δύο κουταλάκια κοφτά μείγμα μπαχαρικών για γλυκά
9. 3-4 κουταλιές κονιάκ
Διαλύουμε καλά τη μαγιά στο γάλα, και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα
υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά να αναμιχθούν καλά τα υλικά και η ζύμη
να γίνει μέτρια και όχι πολύ σκληρή. Ίσως να χρειαστεί λίγο
περισσότερο αλεύρι.
Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος - εγώ τη βάζω στο φούρνο στους
50 βαθμούς για 30 λεπτά, για να αποφύγω κουβέρτες κλπ σενάρια...
Εφόσον φουσκώσει - περίπου διπλασιαστεί- ετοιμάζω τα
σταφιδόψωμα κάνοντας μπάλες όσο ένα μέτριο πατζάρι(!) και τα
βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί και στο φούρνο στους 50 πάλι βαθμούς
για να φουσκώσουν πάλι. Αυξάνω τη θερμοκρασία στους 170 και
ψήνω για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκινίσουν. Όταν τα
βγάλω από το φούρνο τα αλείφω με ζαχαρόνερο - διαλύω 1
κουταλάκι ζάχαρη άχνη σε 1 φλυτζάνι νερό.
Παραλαγές - που δεν έχω δοκιμάσει
1. Μπορείς να βάλεις σταφιδίνη - δεν ξέρω ακριβώς τι ειναι,αλλά
το έχω συναντήσει σε συνταγές για σταφιδόψωμα
2. Μπορείς να χτυπήσεις στο μπλέντερ σταφίδες και να τις
αναμίξεις έτσι λιωμένες στο υπόλοιπο μίγμα.
3. Μπορείς αντί για ζάχαρη να βάλεις μελάσσα που δίνει και πιο
σκούρο ΄χρώμα. Αυτή υπάρχει στα Σ/Μ στο τμήμα προϊόντων
υγιεινής διατροφής. Αναλογία δεν ξέρω.
Σημ. Τα σταφιδόψωμα των φούρνων είναι άλλη ιστορία, αλλά δεν
νομίζω πως μπορώ να επεκταθώ. Εκείνα έχουμε στο νου μας όταν
ζυμώνουμε και μεις, αλλά... Πάντως αυτά είναι τα πλέον παρόμοια
που κατάφερα να φτιάξω.
Καλή επιτυχία.
Για όποια απορία, εδώ είμαστε!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΑΘΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Από: sophia vp 26 / 11 / 2004
Μαντώ καλημέρα,
Μήπως έφτιαξες τα σταφιδόψωμα με την συνταγή που σου έδωσα ?????
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΞΟΥΤ!
Από: Juanita la Quejica 21 / 10 / 2004
ΞΟΥΤ! ΞΟΥΤ! ΞΟΥΤ!
Μακριά από εμάς, κακό σταφιδόψωμο που είσαι η μετενσάρκωση μιας
μετζοσόλας! Στο πυρ το εξώτερο (το -ξω γράφεται με ο ή με ω;)!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ¨-)
Από: ΜΑΡΙΑ 24 / 11 / 2004
ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΕΜΕΙΝΑΝ Μ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΕΝΑΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑ
ΟΛΑ¨-)ΑΣ ΕΙΝ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΟΜΩΣ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: geia!
Από: nikos 11 / 3 / 2007
siga thn #*$@*#a re paidia!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ima(a)bailid(se) / 2.11.2004
Από: ΧΑΪΔΩ 2 / 6 / 2007
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ima(a)bailid(se) / 2.11.2004
Η μαμά μου, μου ζήτησε μια συνταγή για σταφιδόψωμο,
γνωρίζοντας, ότι σας παρακολουθώ τακτικότατα:
Κάνοντας αναζήτηση, βρήκα τη συνταγή της ima(a)bailid(se) /
2.11.2004.
Τελικά η συνταγή, είναι μια πολύ καλή συνταγή. Τα σταφιδόψωμα
ήταν πολύ εύγευστα και νόστιμα.
Το τελικό αποτέλεσμα ικανοποίησε άπαντες και καταναλώθηκαν όλα,
αυθημερόν.
Πρέπει να επισημάνω, ότι δεν βγαίνουν αφράτα σαν τα τσουρέκια,
είναι πιο ψωμοειδής η υφή των τσουρεκιών.
Θα ήθελα ,να σας μεταφέρω τις εξής παρατηρήσεις που έκανε η
μαμά μου, μετά την εκτέλεση της συνταγής:
• Έβαλε μαγιά: 31,5gr (δηλαδή: από την νωπή μαγιά των
42gr, έβαλε τα 3/4).
• Τις σταφίδες δεν τις έβρασε σε νερό και κονιάκ, αλλά
τις έβαλε κατ’ευθεία στη ζύμη ( και μάλιστα χωρίς να τις
αλευρώσει).
• Έβαλε περισσότερο νερό και χρειάστηκε να προσθέσει, 4
περίπου κούπες αλεύρι(συνολικά), μέχρι να πετύχει μια ζύμη
μαλακή που κολλούσε ελάχιστα στα χέρια της. Για να μπορέσει, να
δώσει σχήμα στα σταφιδόψωμα, έκανε το εξής: αλεύρωνε τα χέρια
της ελαφρά και κόβοντας ένα κομμάτι από τη ζύμη, την έπλαθε και
έδινε σχήμα στα σταφιδόψωμα.
• Τις δύο φορές που περιγράφει η ima(a)bailid(se), ότι
πρέπει να φουσκώσει η ζύμη: προχοχή!!!!! Πρέπει να την
αφήσουμε, να διπλασιαστεί και τις δύο φορές σε όγκο.
Καλή επιτυχία, σε όσους δοκιμάσουν τη συνταγή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΑΡΑΠΟΝΟ
Από: Ν.ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ 13 / 11 / 2007
ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ
ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ
ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΤΟΥΣ ,,Η ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ,, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ Η ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΤΩ
ΑΠΌ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙς ,, ΟΠΩΣ ΠΧ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΤΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ...ΟΤΙ ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙΣ
ΓΡΑΦΟΥΝ .. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΙΜΟ ΛΕΒΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ,, Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ
ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ..ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΌΝΟΥΣ ΠΧ
ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ, ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΣΩΣΤΑ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|