www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Flapjacks με σοκολάτα


Υλικά

  • 400 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 50-100 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • Mία βανίλια
  • 1 φλιτζανάκι γάλα
  • 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • Μία μυτούλα μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σοκολάτα



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές.
  2. Προσθέτουμε το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (όσο χρειαστεί) ώστε να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό αλλά και αρκετά κολλώδες μίγμα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά (μέχρι να σφίξει).
  5. Οσο είναι ακόμη ζεστό, αφήνουμε από πάνω τη σοκολάτα σε κομματάκια να λιώσει. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε τετράγωνα.
Οι Αγγλοι αντί για μέλι χρησιμοποιούν σε αυτή τη συνταγή το Golden Syrup, δηλαδή ένα χρυσαφί πηχτό σιρόπι που προέρχεται από χυμό ζαχαροκάλαμου.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Άλλη ιδέα
    Από: Κάλλη   17 / 6 / 2003
    Αντί για γάλα και μέλι (ή golden syrup), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο γάλα. Ταιριάζει πάρα πολύ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: διευκρίνιση για ζάχαρη
    Από: ΆννηΦ  12 / 11 / 2004
    Κάλλη, μπορείς σε παρακαλώ να μου διευκρινίσεις, εάν το 1/2 
    ζάχαρη είναι φλυτζάνι, κούπα, κιλό;;; Επίσης, το τελικό 
    αποτέλεσμα (όταν είναι κρύο), είναι μαλακό ή σκληρό (κατάλληλο 
    για παιδί);
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: διευκρίνιση για ζάχαρη
      Από: Κάλλη  12 / 11 / 2004
      Η συγκεκριμένη συνταγή ήταν παραλλαγή μιας άλλης που ανέφερε
      γραμμάρια-λόγω ότι δεν έχω ζυγαριά, υπολογίζω συνήθως σε κούπες.
      Τώρα που την ξανακοιτάω, φαντάζομαι ότι μισή κούπα ζάχαρη στα
      υλικά μου φαίνεται λογική, ανάλογα βέβαια με τα γούστα. Το
      βούτυρο όμως φοβάμαι μην είναι πολύ. Αλλά θυμάμαι πολύ καθαρά
      (πάνε δυο χρόνια σχεδόν που το έκανα) ότι είχα σημειώσει ακριβώς
      όσα είχα χρησιμοποιήσει. Το αποτέλεσμα ήταν φλάπτζακς που
      μπορούσαν να κοπούν μεν, αλλά ήταν αρκετά μαλακά και "μαστιχωτά"
      όπως έλεγα μικρή, ακριβώς όπως που αρέσουν εμένα δηλαδή. Επίσης,
      δεν ξέρω αν το κουάκερ στην Ελλάδα είναι αρκετά χοντροκομμένο για
      να γίνουν σωστά φλάπτζακς, οπότε διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.